Sissa aan kop in Meesterklasse

Op de dag nadat Schaaknieuws op de mat was gevallen werd Sissa de enige leider in de Meesterklasse. In het bondsblad niet genoemd als koploper. In het hele stuk wordt Sissa niet genoemd. De reden zal wel liggen in het feit dat de voorpagina en pagina’s 12 en 13 geheel besteed zijn aan Jorden van Foreest. En zoals u weet, die speelt voor Sissa.

Volgens geruchten is Jorden formeel nog geen grootmeester door een administratieve blunder op de burelen van de FIDE. Daar trekken wij ons natuurlijk niets van aan. Hij heeft de normen gehaald en is dus een GM.

De wedstrijd tegen Utrecht was een makkie. Utrecht stevent dit jaar rechtstreeks op degradatie af en had ook deze ronde last van zwakkere invallers. Sissa liep dan ook snel uit naar een 4,5 – 0,5 voorsprong met op de overige borden goede stellingen. Uiteindelijk kreeg Utrecht drie remises en werd de eindstand 8,5 – 1,5.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.