eFXO Apeldoorn verstevigt koppositie

Afgelopen zaterdag heeft eFXO Apeldoorn de koppositie in de 1e klasse B stevig in handen gekregen door thuis EGGERT Purmerend met 8,5-1,5 te verslaan. Omdat directe concurrent De Stukkenjagers onderuitging tegen Paul Keres, bedraagt de voorsprong nu twee matchpunten en acht bordpunten. Maar goed, we hebben afgelopen seizoen gezien dat dat allemaal nog niet zo veel zegt. De volgende ronde spelen we zelf tegen Paul Keres, dus we zijn gewaarschuwd.

Het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd zaterdag werd veroorzaakt doordat na 24 zetten de telefoon van mijn tegenstander Wim Luberti aanfloepte en geluid maakte. Van kwade opzet was duidelijk geen sprake, maar de regels zijn eenduidig.

Alexander Kabatianski speelde een solide remise met zwart tegen Demre Kerigan en daarna begon het punten te regenen voor Apeldoorn. Stefan Kuipers ging na enig duw- en trekwerk door de Pirc van Lucas van Mil heen. Thomas Beerdsen bekroonde zijn initiatief tegen Enrico Blees. Arthur van de Oudeweetering had het niet gemakkelijk tegen Giel Spaans, maar trok de partij alsnog naar zich toe. Armen Hachijan moest ook geduldig spelen en deed dat met succes tegen Peter Smits.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.