Centrum van de schaakwereld

Vanuit alle hoeken van de schaakwereld werd hem uitbundig lof toegezwaaid. Hij begreep dat gezien zijn vele activiteiten wel, maar aarzelde niet om zijn vrouw Alie als ‘de drijvende kracht’ te bestempelen. „Ze gaf me de ruimte.Dat zie je wel eens anders.”Enkele weken voor zijn dood sprak Ab Scheel vertederd over haar. „We zijn 56 jaar samen en ruim 52 jaar getrouwd. Dat was fijn, zoals heel veel in mijn leven heel fijn was. Ik ben niet bang om dood te gaan,maar zal haar, mijn kinderen en kleinkinderen vreselijk missen.”Vijf maanden geleden werd een ernstige vorm van asbestkanker vastgesteld. Direct werd duidelijk,dat er geen kans op genezing was.Een keiharde confrontatie, die hem er overigens niet van weerhield om zo intens mogelijk van zijn restantje leven te genieten.Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.