Schaken tegen kanker

PERSBERICHT

Rotterdam, december 2015 – Op 30 maart en 6 april 2016 organiseert het SchaaKKasteel in samenwerking met het Roparun Team 21 Nationale-Nederlanden Pensioen verschillende schaakevenementen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Dit doen zij voor de 25ste editie van de Roparun. In restaurant ‘The World’, in gebouw de Delftse Poort aan het Weena organiseren zijn naast het traditionele snelschaaktoernooi, ook een schaaktoernooi voor basisschoolkinderen.

Nederlands jongste schaakmeester

Jorden van Foreest, Nederlands jongste schaakgrootmeester, geeft ‘s middags een simultaan voor 30 talentjes van de basisscholen en ‘s avonds geeft hij een simultaan voor 25 genodigden. Net als vorig jaar heeft Hans Böhm zijn medewerking toegezegd. Ook restaurant ‘The World’ stelt het restaurant weer belangeloos ter beschikking.

Ook de Rotterdamse Schaakbond heeft zijn jaarlijkse bestuurderstoernooi verbonden aan dit goede doel. Dit toernooi wordt op woensdag 30 maart georganiseerd in samenwerking met Roparun Team 21 Nationale-Nederlanden Pensioen.

De data van de verschillende schaakactiviteiten voor Stichting Roparun op een rij

• 30 maart 2016 van 19.30 tot 22.30 uur: toernooi voor Rotterdamse Schaakbond Bestuurders

• 6 april 2016 van 14.00 tot 17.00 uur: toernooi voor de jeugd en de jeugdsimultaan (basisscholen)

• 6 april 2016 van 19.30 tot 22.30 uur: toernooi voor de junioren en senioren plus de simultaan voor genodigden

Schaakwereld zet zich in voor het goede doel

Ook de schaakwereld wordt getroffen door het verlies van leden als gevolg van kanker en daarom willen zij zich inzetten voor dit goede doel. Om die reden heeft de Stichting Het SchaaKKasteel de website schakentegenkanker.nl gelanceerd om de evenementen te ondersteunen. Naast informatie en artikelen krijgen ook andere schaakactiviteiten aandacht die geld inzamelen voor de strijd tegen kanker.

Aanmelden

Via de website schakentegenkanker.nl kan men zich aanmelden.

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.