CE2: klaar voor een kampioenschap?

Het ratingverschil tussen CE2 en E.N.O. is groot. Daarom werd het nooit echt een wedstrijd. Met een 7-1 overwinning doen we hele goede zaken. We stijgen naar de tweede plaats en een kampioenschap behoort tot de mogelijkheden. Want Max Euwe kwam niet verder dan 4-4 in Winterswijk.

Met dit soort uitslagen vraag je je af hoe E.N.O. in de KNSB competitie is beland. E.N.O. is vorig jaar kampioen geworden in de promotieklasse van de schaakbond Overijssel. In deze klasse spelen ploegen met een gemiddelde rating van rond de 1800 ELO. Dan is het verschil met de KNSB wel heel erg groot. En dan is 3B nog veruit de zwakste poule. Is directe promotie vanuit de Overijsselse schaakbond dan nog te rechtvaardigen?

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.