Schaakboot door Utrechtse grachten

Vandaag heeft een speciale schaakboot door de Utrechtse grachten gevaren, met aan boord topschakers Anish Giri (momenteel derde van de wereld), Anne Haast (Nederlands kampioene) en Nederlands jongste grootmeester Jorden van Foreest. De prijswinnaars van een door de Gemeente Utrecht uitgeschreven wedstrijd en leden van de plaatselijke schaakverenigingen vergezelden hen en speelden onder hun toeziend oog partijen schaak.

Grootmeester Anish Giri en een jeugdspeler uit Utrecht op de schaakboot.

Met de tocht verkenden de Nederlandse schaaktoppers de stad waar op 27 januari de grootmeesters uit de Tata Steel Masters hun 10e ronde spelen. Dat gebeurt in het Spoorwegmuseum. Met de schaakboot willen de Gemeente Utrecht en de organisatie van het Tata Steel Chess Tournament de inwoners van de Domstad bekend maken met dit bijzondere sportevenement. Na vorig jaar al de aandacht van het wielerpubliek te hebben getrokken, staat Utrecht deze maand één dag lang in het middelpunt van de belangstelling van schaakliefhebbers over de hele wereld.

De 78e editie van het Tata Steel Chess Tournament, door grootmeester Levon Aronian ‘Het Wimbledon van de schaaksport’ genoemd, vindt plaats in Wijk aan Zee van 15 tot 31 januari 2016. De Tata Steel Masters zullen ook een ronde spelen in Amsterdam (21 januari, Science Centre Nemo) en Utrecht (27 januari, Spoorwegmuseum).

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com. Het toernooi is ook te volgen via Twitter (@TataSteelChess) en Facebook (TataSteelChess).

1 Comment

  1. Avatar
    robert.krouwel januari 12, 2016

    De jeugdspeler is overigens Joris Kokje uit Utrecht.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.