Schaakvereniging Hardenberg gastheer van 43ste Qonnected schaaktoernooi.

Op zaterdag 20 februari gaat het 43ste internationale Qonnected Schaaktoernooi van start in Zaal Mulder te Hardenberg. Naar schatting zullen honderd schakers uit binnen- en buitenland deelnemen aan deze gerenommeerde Rapid Grand Prix.

Traditiegetrouw bevat de sterk bezette hoofdgroep grootmeesters van het hoogste niveau. Titelverdediger is de Nederlandse Grootmeester Sipke Ernst, die in 2008 en 2009 tot de absolute top van Nederland behoorde. Hij eindigde drie keer bij de top vijf op het Nederlands Kampioenschap.

Naast de schaakelite is het toernooi natuurlijk toegankelijk voor zowel huis- als clubschakers. Voor het toernooi geldt het rapid regelement. Dit betekent dat iedere schaker kan beschikken over twintig minuten bedenktijd per partij, iets wat de amusementswaarde ten goede komt. Het internationale deelnemersveld zal naar rating worden ingedeeld in groepen van maximaal acht schakers. Zij spelen zeven partijen. De arbitrage van het evenement ligt in de ervaren handen van KNSB scheidsrechter Theo Heeregrave. Schaakvereniging Hardenberg hoopt een record aantal schakers te mogen verwelkomen en zet daarom pendelauto’s in tussen het station en Zaal Mulder.

Deelnemers, pers en toeschouwers zijn van harte uitgenodigd om bij de prijsuitreiking en de afsluitende verloting aanwezig te zijn, deze zal omstreeks 17:00 uur plaatsvinden.

Dit toernooi is een succesvol initiatief van schaakvereniging Hardenberg met ondersteuning van hoofdsponsor Qonnected, subsponsoren en de gemeente Hardenberg. Schaakvereniging Hardenberg heeft een rijke historie, het viert aan het eind van dit jaar alweer haar tachtig jarige jubileum. Dit toernooi staat bekend om zijn laagdrempeligheid en gezelligheid. Verder heeft het naast een sportieve functie ook een maatschappelijke functie. Gemeente Hardenberg is van mening dat dit toernooi een stimulans is voor denksport in de regio. Het stuurt daarom gewoonlijk één van haar wethouders om het toernooi op een passende manier te openen.

Meer informatie of meedoen?

Wilt u deelnemen aan dit toernooi, bezoek dan de website. Ga naar www.sv-hardenberg.nl en meld u aan.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.