International Master titel voor Machiel de Heer

Machiel de Heer zette een bijzondere prestatie neer door binnen twee jaar het vereiste aantal van twee IM normen te scoren die recht geven op de titel van International Master bij het correspondentieschaak.

Op 20 maart 2014 begon Machiel aan de voorronde voor het 38ste Wereldkampioenschap Correspondentieschaak. Op 4 januari sloot hij deze 13-kamp af met een klinkende overwinning: +7 =5 -0. Totaalscore 9½ uit 13 en 1½ punt méér dan zijn achtervolger. Dit leverde Machiel zijn eerste IM norm op.

Op 1 september 2014 startte hij op bord 5 in een teamwedstrijd genaamd Chessfriends Rochade 5171 – 25 years. Op 16 februari 2016 won hij zijn voorlaatste partij in die groep, behaalde daarmee een score van 8 punten en tevens zijn tweede en laatse IM norm. Zijn score is hier +5 =6 -0 met nog één partij te gaan. Het ziet er sterk naar uit dat Machiel ook deze groep zal winnen.

Zie ook de website van de NBC.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.