Gezocht: programma om schaakstanden bij te houden

Mijn vader schaakt erg graag, doet dit al meer dan 60 jaar en zit natuurlijk in verschillende kleine verenigingen. Nu wil hij graag schaakstanden bij gaan houden, competities, groepstanden, etc

Is er een simpel programmaatje voor zoals bijvoorbeeld Sevilla van JBF software? Dit programma vind ik zelf niet echt gebruikersvriendelijk en zoek naar alternatieven.

2 Comments

 1. Avatar
  Avdg februari 29, 2016

  Vind zelf Sevilla erg prettig werken en gebruiksvriendelijk, prettiger dan Swissmaster. Andere programma’s heb ik niet gebruikt dus kan daar ook geen oordeel over geven.

  Een korte zoektocht in Google geeft geen gratis alternatief. Het is natuurlijk wel mogelijk om enkele van deze programma’s kort uit te proberen voordat er overgegaan wordt op kopen. Een eenmalige investering van een paar tientjes is zeker overkomelijk.

 2. Avatar
  coenj februari 29, 2016

  Ik werk al jaren met Sevilla en ben er tevreden over. Maar goed… Als je iets anders zoekt dan kom je al bijna niet onder betaalde programma’s uit. Er is Swiss Master van de KNSB en Vega, dat FIDE aanbeveelt. Vega is ook voor teams. Zoek je iets voor het keizersysteem dan ken ik geen alternatief voor Sevilla.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.