Spelkaravaan gaat starten

De Spelkaravaan wil schaken en dammen aanbieden aan de vluchtelingen in de Nederlandse asielzoekerscentra. Een leuke en leerzame tijdsbesteding voor vluchtelingen, een mogelijkheid om Nederlanders en vluchtelingen met elkaar in contact te brengen en een goede manier om onze denksporten te promoten.

De eerste stap is om schaak- en damborden, stukken en schijven te leveren, zodat er daadwerkelijk gespeeld kan worden. Een tweede stap is om schakers, dammers en verenigingen te vragen om een azc in de regio te “adopteren”.

In Doetinchem schaken sinds begin 2015 elke week schakers op het azc en hun ervaringen zijn zeer positief. Als de schaakcontacten gelegd zijn, dan kijken we wat de volgende stappen zijn: die kunnen variëren van instructie geven, wedstrijden organiseren, vluchtelingen uitnodigen bij de clubs tot het opleiden van leraren onder de vluchtelingen. Maar we doen het stap voor stap!

Alle schaakclubs zijn per mail geïnformeerd, maar uiteraard kan iedereen een steentje bijdragen!

Zie www.spelkaravaan.nl/ voor meer informatie en de wijze waarop u dit initiatief kunt ondersteunen. Ook op Facebook is de Spelkaravaan te vinden.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.