Schaken met Böhm: direct een akkefietje

5 Comments

 1. Avatar
  Eric van t Hof maart 13, 2016

  Erg leuk, die dagelijkse verslagen van Hans Böhm. Zijn verslag van de tweede ronde staat ook al op website van Telegraaf.

 2. Avatar
  HaBo maart 13, 2016

  Dank je Eric, wie direct er bij vermeld moet worden is mijn regisseur Peter Eijkens. We nemen het bij mij thuis op, in 1 take, zonder auto-cue. Dan gaat hij het in de studio nog verfraaien met foto’s en muziek. Hij is geen schaker maar is wel gefascineerd door onze wereld. Dan kun je terugzien in het eindresultaat, dat is met passie gedaan. Een goede regisseur is het halve werk.

 3. Avatar
  Johan Hut maart 13, 2016

  Ja, 1 take, die indruk had ik al. Ik wist bijna zeker dat er niet geknipt werd. Wat trouwens wel had gemogen toen je van de stelling van Anand naar die van Giri overging. Het vervangen van de stukken had eruit geknipt mogen worden. Maar het ging snel, dus het was niet storend.

  Hebben jullie overwogen een computerbord te gebruiken? Tot nu toe vind ik dit ouderwetse bord wel mooi. Je laat de varianten ook in alle rust zien, in plaats van ze alleen te noemen. In een zaal in Wijk aan Zee kun je bij dit plaatje bijvoorbeeld zeggen: Tf7 en Tf8. Maar voor een groter publiek moet je ze echt even laten zien.

  Ik blijf dagelijks kijken.

 4. Avatar
  HaBo maart 13, 2016

  Nee hoor, niet knippen, dat is beroepseer: ‘one take’.

  Natuurlijk hebben we even overwogen om een computerbord te gebruiken maar dan krijg je wat je overal op alle sites ziet, weinig dynamiek. Voor echte schakers doe ik het allicht wat te langzaam, uitleggerig, maar dat is een knieval naar het grote publiek. Het wordt in de buitenwereld voorlopig gewaardeerd zoals de cijfers aangeven. Het is een experiment. Hoop dat het aanslaat. Blijf kijken Johan.

 5. Avatar
  XiniX maart 13, 2016

  Lekker ouderwets, relaxed en zinnige achtergrondinformatie. Pas toen ik het zag, realiseerde ik me dat ik dat eigenlijk best wel eens mis.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.