UVS uit, gezelligheid kent geen tijd

Zaterdag mocht Stukkenjagers uit tegen UVS. We zouden de auto van half 11 pakken op centraal station, ik was fris en fruitig en ruim op tijd. De gebroeders Beukema (Jasper en Stefan) waren er ook al. Jasper zou de trein van half 11 nemen samen met César Becx naar Rotterdam dacht hij, of zoiets.

Het bleek de trein van kwart voor elf naar amsterdam zonder César, want die was al in Amsterdam, gelukkig was Stefan wel scherp.

Mark Clijsen en Mart Nabuurs arriveerden ruim op tijd, alleen onze chauffeur (Mark Haast) kwam zijn bed niet uit en derhalve vertrokken we een stief kwartiertje later.

De heenreis verliep als een trein, UVS speelt sinds 2 maanden in cafe Groenewoud, een locatie waar ik met SMB een paar jaar heb gespeeld, dus we reden er zo naar toe. De ontvangst was goed, alle oude bekenden weer eens zien, een biertje erbij en beginnen maar. Beide teams waren op volle oorlogssterkte en de 2e plek stond op het spel. Voor UVS bij winst zelfs nog kampioenskansen.

De wedstrijd was nog niet koud onderweg, of Anne zat alweer in het cafégedeelte met een appelsap en een puzzel, ze kreeg met wit tegen Maarten Solleveld een Zaitsev en iets met Pg5/Pf3 Tf8/Te8 op het bord, witbordje kwijt voor 150 elopuntjes.

Ik ging zitten en op dat moment kreeg ik in een overbekende stelling (zelfs vaker gespeeld tegen deze tegenstander) van Hans Klip een remise aanbod, 1-1, 2 witborden kwijt, 300 elopuntjes geneutraliseerd en het merendeel van de wedstrijden in den lande moest nog beginnen, het was immers pas half 1.

Tot zover het goede nieuws, Mart Nabuurs trof met zwart in David Miedema geen makkelijke klant en hij had als uitdaging ook zijn hoe kom ik zo snel mogelijk in tijdnood boek weer bij, maar het blijkbaar nog niet uit, de 40 werd gehaald, de stelling redde het niet 2-1.

Nick Bijlsma had wit tegen Guido van Mierlo, als er ergens iets te halen zou moeten zijn, zou het toch wel tegen Guido zijn dacht ik. Guido dacht weet je wat, ik doe gewoon lekker niks neutraliseer alles en pak een verdiend halfje, 2,5 – 1,5.

Anton van Rijn had wit tegen Joris Gerlagh, beetje zelfde speelstijlen. Rustig, geen gekke dingen stukken ontwikkelen en dan eens kijken, die van Anton ontwikkelden veel beter en sneller en Joris moest zich al snel in allerlei bochten wringen, dit kostte een pion en de technische afwikkeling duurde 3 zetten, omdat er ook gelijk afgewikkeld kon worden door Anton naar een compleet gewonnen eindspel , 3,5 – 1,5. Dat gaat lekker zo…

Herman Grooten speelde met zwart tegen Paul Span, beiden in goede vorm, zelfde stijl dus er kon wat verwacht worden. Paul had een dingetje na de opening maar dat werd van weinig, niks naar een tikje minder tot veel minder, waarna Herman mogelijk 1 of 2 winstkansen heeft gemist, zoals het ging werd het remise 4-2.

Gelukkig hebben we altijd nog Mark Haast, in conditionele bloedvorm op het moment, hij speelde volgens mij een geweldige partij tegen Jaap Amesz, mogelijk had de winst ergens sneller binnengehaald kunnen worden, maar dat is dan ook de enige smet geweest, 4-3.

Stefan Beukema tegen Dennis Arts, UVS had Jaap Amesz en Dennis Arts, (op rating) de zwakkere broeders op een hoog zwartbord voor de leeuwen gegooid. Dennis stond mogelijk ergens iets minder, maar ontzettend complex was het al de tijd. Met weinig tijd op de klok en een creatief offer van Dennis vond Stefan niet de juiste verdediging en Dennis boekte een hele knappe overwinning, 5-3, met 5,5 uit 7 is hij aan een bere seizoen bezig, het mag gezegd worden.

Bianca Muhren de Jong speelde met zwart tegen Jaap Houben, leek kort na de c4 opening prima te staan, maar Jaap speelde een ontzettend goed en knap kwaliteitsoffer. Op het moment zelf was het kwaliteitsoffer niet zo knap om te vinden, maar Jaap had het 5 zetten van te voren allemaal al gepland, wat een speler is die man!

De stelling bleek zelfs door Bianca niet meer dicht te houden, dus dan weet je het wel, 6-3. De matchpunten waren verdeeld.

Wie hebben we dan nog over, o ja onze oud captain. Joost Retera probeerde de hele middag al Mark Clijsen omver te duwen en kwam heel ver, won zelfs een pionnetje, maar het materiaal dunde steeds verder uit, waarna remise de logische uitslag was, 6,5 – 3,5.

Hierna zijn we met bijna heel UVS1, een deel van UVS 2 en bijna heel SJ1 nog uit eten geweest bij de chinees, was gezellig en prima toeven.

Toen nog even naar mijn oud stamkroeg 2cv en daarna nog even (heel even maar) naar cafe Toon geweest, waar alleen de echte diehards nog bijwaren ;-).

De achterband van Jaap Houben was niet best dus ik heb mijn oude stad in alle rust ook nog even een dik uur kunnen bewonderen en kunnen trainen voor de vierdaagse, of zoiets.

Bij thuiskomst lag er een lekker bedje voor me klaar met roze dekens, knuffeldingen en wat nog meer.

Pics or it did not happen? Ach ja dat geloof je het gewoon niet!

Jaap trakteerde mij de ochtend erop op een heerlijk ontbijt, 4 worstenbroodjes en 2 koppen thee, waarna ik weer rustig de trein naar Tilburg heb gepakt en nu maar eens echt ga genieten van de zondag, is er misschien nog voetbal op tv?

Uvs succes tegen Apeldoorn, 8-2 moet genoeg zijn om het nog spannend te maken 😉

En tot over een paar weken in de beker, dan is 3,5 punt wel genoeg 😉

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.