De negende man

Meteen maar even een tabelletje, vooral voor mijzelf eigenlijk. Hoewel op het schoolbord in de speelzaal voor een ieder de opstelling keurig was weergegeven, onbedoeld “Putsky” al niet goed geschreven, was het pijnlijker dat ik na 24 jaar de naam van mijn tegenstander nog beter weet te spellen dan de eigen vereniging. Maar geen kwaad woord over de tegenstander. Het was een fijne middag in een gemoedelijke omgeving met voor mij een uitermate prettig weerzien bij vriend en ‘ vijand’. Goed om weer eens mee te doen.

Als je aan een schaakverslag begint is het houden van overzicht een vereiste. Analyses en diagrammen stroomden de dagen erna binnen met verhandelingen wat we allemaal vooral niet hadden gezien. Vooral mijn eigen analyse met meerdere matreeksen die toch niet heel erg moeilijk te zien waren (achteraf….). Maar ook: “Welke versie van Fritz ik gebruik voor de diagrammen…”. Ik heb een oom die Frits heet, maar die heeft ook zijn beste jaren al een tijd geleden gehad.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.