Nummer 14

Al kunnen de Fransen de naam van het product niet goed uitspreken, ze weten dat Goudse kaas een superieur exportproduct van Nederland is. Dat is het vermoedelijk al eeuwen. Daarentegen zijn er ook exportproducten die eenmalig zijn, de personen die Nederland op de een of andere manier op de kaart hebben gezet via de resultaten van hun creativiteit.

Wie kennen ze eigenlijk in het buitenland, of wie zou men redelijkerwijs kunnen kennen? Ik roep maar even wat. Hieronymus Bosch, Rembrandt, Vermeer. Christiaen Huygens met zijn slingeruurwerk en zijn golftheorie van het licht. Allemaal voor of in de Gouden Eeuw. Het zal aan mij liggen, maar uit de paar eeuwen die dan volgen kan ik maar een paar namen ophoesten. Bedroevend weinig eigenlijk.

Hoe zit het met schakers? Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.