Dubbelschaak verliest van De Pion

Na drie knappe overwinningen op rij tegen op papier (veel) sterkere tegenstanders waren we nagenoeg zeker van handhaving in de 2e klasse en reisden we vol zelfvertrouwen af naar Roosendaal. Maar het begon eigenlijk al niet goed. Teamleider Martien had bedacht dat we bij hem thuis zouden verzamelen om daar voor vertrek nog een kop koffie te nuttigen. Goed plan, maar helaas zijn de Van der Meijdens geen echte koffiedrinkers, dus het werd geen heerlijke espresso maar een bakje Senseo. Bovendien bleken er nog maar vier koffiepads in huis te zijn. Dat is geen goede voorbereiding Martien! Dit probleempje loste zichzelf overigens op, doordat Rob en Camiel zo laat arriveerden dat er voor hen geen tijd meer was voor koffie. Ook geen goede voorbereiding, heren.

Op naar Roosendaal. Voor wie bijgelovig is, Rob bleek problemen te hebben met zijn navigatiesysteem en Jobs antieke Passat had maar één werkend remlicht. Vervolgens hoor je dat Brent tot vier uur ’s nachts in een Karaokebar heeft gezeten. Hmm. En dan kom je in Roosendaal, in een nogal troosteloos deel van de stad. Het deed een beetje denken aan Hulst en andere grensplaatsjes. Uitgestorven, lege panden en een paar kansloze winkeltjes. Alleen de seksclubs ontbreken. We spelen in een ruimte naast een café, beide onderdeel van een hotel dat waarschijnlijk al veertig jaar geen likje nieuwe verf heeft gehad. Ja, daar word je niet heel vrolijk van.

En dan de wedstrijd. We hadden wederom voor een tactische opstelling gekozen. Ratingtopper en topscorer Brent was bewust op bord 6 gezet om hem de kans te geven het Walhoofd te winnen en schrijver dezes moest op bord 2 als kanonnenvoer dienen. Maar De Pion had ook wat geschoven in de opstelling, dus uiteindelijk schoten we er niet veel mee op.

Voor het gehele verslag, klik hier.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.