Twee pionnen lopen over het schaakbord…


Wat valt er te vertellen over een wedstrijd die je met het volste vertrouwen ingaat en zes uur later in een deceptie eindigt? Ten minste, zo zou je op het eerste gezicht beoordeeld hebben, maar als je het verloop van de middag bekijkt hadden we niets in te brengen. En we hadden er echt zin in om deze wedstrijd goed af te sluiten. Het was wij of zij die zouden gaan degraderen. Zelfs een gelijkspel zou uiteindelijk voor beide teams genoeg zijn. Maar dat bleek pas nadat alle uitslagen bekend waren, en daar kun je niet op gokken. Misschien Freddie, maar de geluksmuntjes en bekendheid met de Schaakstad-gokkast waren onvoldoende.
[more] Op weg naar de speellocatie komen we langs diverse pittoreske Lonneker toeristische trekpleisters. Het Lonneker Meer, de Lonneker Canyon, en de helaas niet gevonden Lonneker Vulkaan, maar die zat waarschijnlijk diep verborgen in en onder de Lonneker Woods. Ik kan lange verhalen vertellen over de partijen zoals ik normaal altijd doe, maar voor de meeste partijen geldt hetzelfde: een veelbelovende stelling wordt omgetoverd in een hopeloos stapeltje stukken dat de samenwerking volkomen is kwijtgeraakt. De beoordelingen van bord 1 tot en met 8…
Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.