Sterk optreden van regionale schakers

Na bijna twintig zetjes werd de Spaanse partij van Arthur Pijpers vs Chanda Sandipan (Arthur had meer tijd op de klok dan bij zijn aanvang) al remise gegeven door zetherhaling. De jonge LSG’er had weliswaar heel even naar deze variant gekeken, maar had iets anders voorbereid. ‘Dit is ook wel okee‘, was de nuchtere reactie van Arthur. Het lijkt echter – met deze warme temperatuur in de speelzaal – een mooie extra rustdag voor beide heren.
Op het topbord met Van Wely vs Postny gebeurde ook al niet zo erg veel, hoewel beide heren het nog wel probeerden tot 22:30 uur. De meedraaiende engines zagen nog wel een plusje voor Loek – (0,52) in de slotstelling met Ta6 en vervolgens Lf3 – maar werden uiteindelijk de zetten herhaald.

Aan de andere live borden waren hier en daar wel flinke gevechten te zien. In de tijdnoodfase ging het helemaal mis bij de Amerikaanse meester Eric Rosen en drukte voormalig LCT-winnaar Roeland Pruijssers een vol punt. Bij Willy Hendriks ging het fout bij de exemplarische 41e en 42e zet nota bene in de tijdnood van de opponent en profiteerde Milos Pavlovic optimaal. Onze Leidse IM Fred Slingerland heeft in LCT vrijwel altijd wel een goede vorm. Na zijn winst in de eerste ronde voegde hij daarna nog drie punten aan zijn totaal toe met twee remises tegen grootmeesters en twee partijwinsten op internationale meesters. Hoewel hij voor zijn winstpartij in de vijfde ronde op Irine Sukandar – in bijna een ‘zeeslang’ – tot ver na middernacht moest werken om het punt binnen te halen. Het is lekker rusten voor Fred op woensdag, want hij is op weg naar een GM-norm. Maar dat lijkt ook aan de orde voor Arthur Pijpers. Oeps, misschien gaat dit nu helemaal mis als ik dit hier zwart op wit zet.

In de B-groep (zie foto live topborden) had ik gister in mijn dagverslag een mooi verhaal over Joost Mostert, maar daarom leed hij nu vermoedelijk zijn eerste verliespartij. Mea Culpa. Dus nu is er niemand meer in het toernooi met de volle score na vijf ronden. Neemt niet weg dat je met een score van 4 of 4½ punten (uit 5) in beide groepen wel mooi aan de leiding gaat.
De DGT-dagprijs ging dit keer naar de jonge Matthijs van Borren, omdat hij na de rustdag zijn toernooi niet meer kan vervolgen, omdat hij met z’n ouders vanaf donderdag op vakantie gaat.

Woensdag dus een heerlijke (warme) rustdag voor spelers (en de organisatie!) en dan op donderdag op naar het beslissende tweede weekend. Wie gaat dit toernooi op zijn naam schrijven? Vertel het me maar, ik weet het niet! Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.