Sandipan en Pruijssers aan de leiding

Het Open Nk  in Dieren vindt plaats van 26 juli tot 4 augustus. Inmiddels zijn er zes ronden gespeeld en wordt het steeds spannender wie er het toernooi zal gaan winnen.  Op dit moment staan de Nederlander Pruijssers en de Indiër Sandipan aan kop, beiden hebben 5 uit 6. Een groep van 8 spelers waaronder toernooifavoriet Erwin L’Ami zijn echter in de achtervolging met 4,5 uit 7.

De tussenstand aan kop na 6 ronden luidt:

Pruijssers die niet lang geleden het sterke toernooi in Leiden won staat nu ook al bovenaan in Dieren. In de vierde ronde wist hij Casper Schoppen op mooie wijze te verslaan:

In de vijfde ronde werden de eerste vier topborden remise, maar wat lager in het toernooi speelden Nico Zwirs en Joris Gerlagh een erg interessante partij met veel verwikkelingen:

In ronde zes stonden er veel topduels op het programma. Erwin L’Ami speelde tegen de Indiër Sagar Shah met de zwarte stukken. Hij stond al snel iets beter, maar Sagar verdedigde erg goed, en uiteindelijk moest L’Ami berusten in remise. Op bord drie besloten Horvath en Ikonnikov snel tot remise. Op bord twee en vier wisten Sandipan en Pruijssers hun partijen te winnen, waardoor zij nu allebei aan kop staan.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.