Jeugdevenement en Verwen je brein op 23 augustus

Tijdens het NK Schaken is er dinsdag 23 augustus een speciale dag in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.
Het Jeugdevenement start om 10:00 uur en biedt kinderen die kunnen of willen leren schaken een gevarieerd programma (schaken, een bezoek aan het Tropenmuseum en vertoning van de speelfilm Lang Leve de Koningin). Kinderen kunnen nog worden opgegeven via dit aanmeldformulier.
Het programma Verwen je brein start om 17:00 uur met een lezing door Professor Erik Scherder over de hersenen en de positieve invloed van bewegen, denksport en muziek. Tijdens de lezing is er interactie met Hans Böhm en pianist Joep Beving. Tussen 18:00 uur en 19:30 is er ruimte om te schaken en vanaf 19:30 uur is er een optreden van Joep Beving die wereldwijd furore maakt met zijn sfeervolle pianocomposities. Kaartjes voor Verwen je brein zijn 2 euro.
Daarnaast geven Robert Ris en Tom Bottema vanaf 13.30 uur commentaar bij de 2e ronde, is er om 15.30 uur een lezing van Arabiste Remke Kruk en is er de mogelijkheid om mee te doen aan het NK Miniaturen (start om 13.30 uur). Tenslotte kunnen de partijen vanaf 13:00 uur natuurlijk ook live gevolgd worden in het Tropentheater.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.