Opening buitenschaakspel Schaakvereniging Erasmus

Rotterdam, 16 augustus 2016 – Op maandag 15 augustus om 19.00 uur vond de officiële opening plaats van het buitenschaakspel van Schaakvereniging Erasmus op het terras van woonzorgcentrum Laurens Borgsate. De voorzitter van de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek, Henk Kamps, hield een korte toespraak en deed de eerste zet. Vervolgens was het de beurt aan de voorzitter van SV Erasmus en clubkampioen Frank van Zutphen om met de zwarte stukken de belangstellenden uit te dagen.

Eerder dit jaar heeft de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek het bewonersinitatief ‘De schaaksport naar buiten!’ van SV Erasmus en Laurens Borgsate goedgekeurd. Met een bijdrage van de gebiedscommissie heeft de vereniging het buitenschaakspel aangeschaft. SV Erasmus speelt sinds vorig jaar op de nieuwe locatie in het woonzorgcentrum.

Tijdens de clubavonden van SV Erasmus (iedere maandag) zullen vanaf 29 augustus, als het weer het toelaat, tussen 19.00 en 20.00 uur activiteiten rondom het buitenschaakspel worden georganiseerd. Dat kan variëren van het spelen van een partij tot het geven van speluitleg met ondersteuning van clubleden. Wie belangstelling heeft, kan vrijblijvend langskomen. Daarnaast kan het spel overdag worden gebruikt door bewoners van Laurens Borgsate. Het bestuur ziet ook mogelijkheden voor basisscholen in de omgeving.

Over SV Erasmus

SV Erasmus is de schaakvereniging van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. De vereniging ontstond in 2005 uit een fusie tussen de twee toenmalige schaakclubs in deze wijken en een derde vereniging uit Kralingen. SV Erasmus telt inmiddels bijna zestig leden en ziet de interesse in de schaaksport sterk toenemen. Naast een interne competitie neemt SV Erasmus deel aan de externe competitie van de Rotterdamse Schaakbond (RSB). Daarin speelt de vereniging met zes teams op verschillende bondsniveaus.

Speellocatie: Laurens Borgsate, Meidoornsingel 181, Rotterdam-Schiebroek

Speelavond: maandag vanaf 20.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. www.sv-erasmus.nl

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.