KNSB-Jeugdclubcompetitie zaterdag van start gegaan

64 teams in de Meesterklasse A, C en D zijn zaterdag 10 september van start gegaan in de KNSB-Jeugdclubcompetitie in Den Bosch. In de Meesterklasse A liet titelverdediger Oud Zuylen Utrecht A1 geen steek vallen met twee overwinningen. ASV A1 (Arnhem) volgt verrassend met eveneens twee overwinningen.

Het team van ASV is op rating slechts 12e geplaatst, maar versloeg zowel De Schaakmaat A1 (Apeldoorn), als HMC Calder A1 (Den Bosch) beide keren met 2,5-1,5 en beide keren tegen gemiddeld 100 elo punten per bord verschil. In de 3e ronde op 1 oktober treffen ASV A1 en Oud Zuylen Utrecht A1 elkaar.

In de Meesterklasse C gaan vier teams aan de leiding: Promotie C1, De Waagtoren C1, De Toren Arnhem C1 en Staunton C1. Favoriet STB C1 liet in de ochtendronde een matchpuntje liggen tegen Op Eigen Wieken C1.

In de Meesterklasse D zijn na 3 ronden nog 3 teams met 100%: Almere D1, STB D1 en Klim-Op D1. In ronde 3 won Klim-Op D1 het topduel tegen VAS D1 met 2,5-1,5. Almere D1 won het duel met De Toren Arnhem D1 met 3-1. STB D1 nam het tegen hun clubgenoten op van STB D2 en won met 3-1. Op 1 oktober staan ronden 4 t/m 6 op het programma. Alles is nog mogelijk.

In de Promotieklasse A is alleen het duel Krimpen ad IJssel A1 – BSG A1 gespeeld. Krimpen won met 2,5-1,5. De andere teams hebben nog tot uiterlijk 25 september om hun wedstrijd te spelen.

Zie voor alle uitslagen en indelingen voor de volgende ronde:
www.schaakbond.nl/jeugd/jeugdclubcompetitie/2016

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.