BSG ruim langs Soest

Nee, de Gooise derby is nog niet terug op de agenda, maar toch zorgde de wedstrijd tussen de SGS-clubs BSG en SSC 1922 voor een hoop bekende gezichten in het Denksportcentrum in Bussum. En ja, ik weet dat Soest niet in het Gooi ligt, voor u gaat reageren. Afgelopen zaterdag troffen de eerste teams van BSG en SSC 1922 elkaar. Ik weet niet of het de eerste keer is, dat de eerste teams de degens met elkaar kruisten, maar als dat niet zo is, dan is die vorige ontmoeting al lang geleden. De statistieken vooraf: SSC 1922 deed het zonder Reynir Helgason, voor hem ‘viel’ Carl Wustefeld in, bij BSG ontbrak Alexander van Beek, voor hem viel Jesper de Groote in.

Helaas voor de SGS-broeders is de wedstrijd nooit echt spannend geweest. De middag begon met twee overwinningen voor de thuisclub.

Als eerste won Robin van Kampen op het eerste bord met zwart van Roderick Loeber. Na eerder voordeel weggegeven te hebben, krijgt Robin een niet te missen kans op de 27e zet als wit misgrijpt in een scherpe stelling: Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.