Open Toernooi van de Internationale Correspondentieschaakbond

7de Internet Open Toernooi van de Internationale Correspondentieschaakbond (ICCF)

Beste schaakvrienden,

De Internationale Correspondentieschaakbond (ICCF) is verheugd om het begin van het zevende Internet Open Toernooi aan te kondigen. Deze aankondiging zal worden gepubliceerd op de ICCF website en worden verspreid naar alle nationale correspondentieschaakbonden. Hieronder de vragen die alle beschikbare informatie voor deze editie verhelderen:

1. Wat is het Internet Open Toernooi (Webchess Open Tournament)?

Het is een toernooi dat openstaat voor alle correspondentieschakers over de gehele wereld, met of zonder eerdere ICCF-ervaring. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal het toernooi worden gespeeld over drie ronden (voorronde, halve finale en finale). De winnaars van elke groep in elke ronde gaan door naar de volgende ronde.

2. Wat is de planning?

De voorronden zullen in januari 2017 beginnen, de halve finale zal beginnnen in januari 2019 (of eerder als alle voorronden zijn afgerond) en de finale zal beginnen in januari 2021 (of eerder als alle halve finales zijn afgerond).

3. Wat zijn de prijzen?

Het totale prijzenfonds is € 6000 – de winnaar van elke voorronde-groep zal een € 20 waardebon ontvangen, elke halve finale-groep winnaar een € 50 waardebon en de finale zal een prijzenpot hebben van € 2000.

4. Met wie kun je contact opnemen?

Russell Sherwood , toernooicommissaris (nttc@iccf.com), zal graag alle algemene vragen over dit evenement beantwoorden.

5. Hoe en wanneer kun je je aanmelden?

Je kunt je meerdere keren aanmelden. Ga naar de hoofdpagina van de ICCF webserver www.iccf.com, klik op “New Events”, vind daar het toernooi in de lijst onder “ICCF Tournaments” en klik op “Enter”. Hier kun je je registreren door de juiste button aan te klikken voor een van de volgende drie methoden:

a) Neem contact op met de Nederlandse Bond van Correspondentieschakers (NBC). Geef je ICCF-nummer (als je dat hebt) en een geldig e-mail adres dat je wil gebruiken voor dit toernooi. De NBC zal je aanmelding dan doorsturen naar de ICCF.

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00.
Inschrijvingen naar Joop jansen via jannesnelleke@home.nl

b) Gekwalificeerde spelers kunnen zich via Direct Entry (DE) aanmelden, maar dit is doorgaans duurder.
Voor spelers die nog niet eerder bij ICCF hebben gespeeld, is ook de volgende methode beschikbaar:

c) Nieuwe spelers mogen zich gratis 1 keer aanmelden. Je moet dan je contactinformatie (naam, email adres, land) sturen naar Russell Sherwood (nttc@iccf.com). Als je je meer dan 1 keer wil aanmelden, gelden voor de extra aanmeldingen die hierboven beschreven voorwaarden.

6. Wanneer sluit de registratie?

De mogelijkheid tot aanmelding gaat per direct in en zal worden afgesloten op 31 december 2016.

7. Wanneer beginnen de partijen?

De voorronden zullen worden opgezet begin januari met een startdatum op 31 januari 2017.

8. Wat is het speeltempo en hoeveel partijen speel je tegelijkertijd?

Je komt in een internationale groep van 13 spelers waartegen je tegelijkertijd speelt: bij elkaar dus 12 partijen. Per partij heb je 50 dagen bedenktijd voor elke 10 zetten – dit is het meest gebruikte speeltempo voor correspondentiepartijen. Alle zetten worden uitgevoerd op de ICCF webserver.

Voor belangstellenden is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met de fascinerende wereld van het correspondentieschaak!

Russell Sherwood
Toernooi Commissaris van de ICCF

N.B. voor Nederlandse spelers geldt de verplichting om lid te zijn van de NBC (Nederlandse Bond van Correspondentieschakers). Maar dat is al voor het introductietarief van € 10,00 geregeld. Zie hiervoor de website van de NBC.

3 Reacties

 1. Avatar
  Kees Schrijvers 27 november 2016

  Eric,

  Graag vertaling van dit artikel. We plaatsen alleen Nederlandse tekst op Schaaksite.nl.
  We linken wel naar Engelstalige tekst.

  Kees

  • Avatar
   Eric van t Hof 28 november 2016

   Kees, bedankt voor deze aanwijzing – ik heb tevens wat extra informatie toegevoegd.

   Groeten, Eric

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.