Schaakfestival Groningen … nog één dag

Morgen, op 21 december, begint de 54e editie van het Schaakfestival Groningen. Met ruim 260 deelnemers en een sterke bezetting (11 GM’s en 10 IM’s) in de A-groep belooft het een spannend toernooi te worden. Kanshebbers op de overwinning zijn de 2600+ GM’s Krasenkow en Tiviakov, maar ook Jan Werle en Sipke Ernst zullen zich ongetwijfeld in het gewoel om de eerste plaats mengen. En wat te denken van de jonge Chinese 2500+ GM’s Gao Rui en Bai Jinshi ?! Voor de vele deelnemende jeugdspelers is dit toernooi een uitgelezen kans om een IM-norm of meer te halen.

De jaarlijkse match gaat tussen de 64-jarige IM Yochanan Afek (2278) en het 13-jarige Groningse talent Jonas Hilwerda (1999). Op 21 en 22 december spelen ze in totaal vier rapidpartijen. Een dag later is er een trainingssessie met Yochanan en Jonas.

Op 22 december zal ook de nieuwe stichting Jeugd Schaak Noord in samenwerking met de KNSB haar plannen voor 2017 presenteren. De Rijksuniversiteit Groningen start een omvangrijk onderzoek naar de relatie schaken en leren. Meer details vindt u op de website van het toernooi.

Het commentatorenteam kent enkele nieuwe gezichten. Naast Gert Ligterink zullen dit jaar Jan-Joris Groenewold, FM Erik-Jan Hummel en FM Grigori Kodentsov de partijen van deskundig commentaar voorzien.

Opgeven voor een van de groepen kan nog steeds.

In elk geval….tot ziens in Groningen!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.