Mosquitoes winnen Nederlands onderonsje in PRO Chess League

In de tweede ronde van de PRO Chess League stonden de twee Nederlandse teams tegenover elkaar: de Amsterdam Mosquitoes tegen de Apeldoorn Apes. Ondanks 50 punten verschil in gemiddelde rating werd het een bijzonder spannende wedstrijd. Na drie van de vier rondes stond er 6-6 op het scoreboard. De beslissing viel zodoende pas in de laatste ronde. Even zag het er naar uit dat de Apes voor een verrassing gingen zorgen toen Robby Kevlishvili zijn team op voorsprong zette met een overwinning op Miguoel Admiraal. Quinten Ducarmon bracht de teams echter weer in evenwicht met een overwinning op Max Warmerdam. Nadat Ali Bitalzadeh met een belangrijke zege op Roeland Pruijssers de Mosquitoes aan een voorsprong hielp, waren alle ogen gericht op de laatste partij tussen Wouter Spoelman en Nico Zwirs. Met weinig tijd op de klok gebeurde er van alles, maar het was Wouter die aan het langste eind trok.

Zodoende ging de overwinning met 9-7 naar de Mosquitoes. Zij gaan na twee rondes aan de leiding in de Central Division. De Apes wachten nog op hun eerste overwinning. Een volledig verslag inclusief partijen staat op chess.com. Met name de partij tussen Kevlishvili en Spoelman is het naspelen meer dan waard!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.