NK Schaken voor speciale doelgroepen

Op vrijdag 3 maart 2017 zal in Apeldoorn de 3e editie van het Nederlands Kampioenschap Schaken voor speciale doelgroepen (NK-G) plaatsvinden. Het gaat hierbij om mensen met een verstandelijke beperking.

Calvin de Graaf uit Bunschoten-Spakenburg

Deden in de eerste editie nog slechts 2 deelnemers mee, de tweede editie telde er 5 en voor deze editie hebben zich al 9 deelnemers ingeschreven.
De top 3 van vorig jaar is er opnieuw bij: Karin Pruijssers, Rob Baartse en Matthijs Visser. Alle drie komen uit Apeldoorn. Ze krijgen dit jaar concurrentie van spelers uit Harderwijk, Bunschoten-Spakenburg, Rheden en Heerde.

Het toernooi bestaat uit zeven speelronden met een speeltempo van 20 minuten per persoon per partij. Volgende week vrijdag om 17.00 uur is bekend wie de nieuwe NK-G-schaakkampioen van Nederland is!
Het NK vindt plaats in het Veluws college in Apeldoorn. De inschrijving staat nog open tot uiterlijk 1 maart, zie de toernooisite: www.nkschakenspeciaal.nl

Het NK Schaken voor speciale doelgroepen wordt onder auspicien van de KNSB georganiseerd en is een initiatief van de Stichting Schaakpromotie Apeldoorn en wordt mede mogelijk gemaakt door Maatschap Pruijssers voor psychische hulpverlening.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.