Danny de Ruiter wint Alkmaars Schaakkampioenschap en NHSB-titel

Danny de Ruiter prolongeerde zijn titel met een score van 5 uit 6. In de laatste ronde speelde hij remise tegen Pieter Hopman, waarna het afwachten was of Sybolt Strating nog op gelijke hoogte zou komen. Dat lukte hem na een lange en enerverende partij. De Waagtorenleden Frank Agter en Maaike Keetman deden hun best om nog derde te worden, maar het bleef bij remise. Hierdoor eindigden maar liefst 6 spelers op de gedeelde vierde plaats.
De ratingprijs was voor Robbert van Dijkhuizen, die net wat meer weerstand had dat zijn concurrenten.

In groep B won Richard van Diepen van Opening 64, die sinds een jaar ook voor de Waagtoren speelt. Hij had last van zenuwen, maar mist een verloren stelling toch nog te winnen. Daardoor eindigde hij een half punt boven Florin Omota, die er bijna in slaagde zijn zoon Vlad op te volgen als groepswinnaar. Nico Mak en Toine Molenaar werden derde en vierde.
Florin won ook de ratingprijs.

In groep C won Martin Rep, pas een maand geleden lid geworden van de Waagtoren. Hij won snel, en wachtte vol spanning op de uitslag Cian O’Mahony – Bert-Jan Melchers. Cian won en eindigde daardoor op de gedeelde tweede plaats, samen met jeugdspelers Max Bookelman en Romayn Brandsma.
De ratingprijs ging naar Michel ter Horst, die nog nooit eerder aan een toernooi mee had gedaan.

We hopen iedereen volgend jaar weer te zien!

Meer info: www.waagtoren.nl/ask/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.