Groninger Combinatie – SISSA op 26 borden

Het zal niet vaak zijn voorgekomen dat de eerste drie teams van twee clubs tegen elkaar spelen. Afgelopen 7e ronde was dat het geval en SISSA zal met genoegen aan deze middag terugdenken, omdat ze alle drie de wedstrijden wonnen. Hier beperken we ons tot GC1 – SISSA1. Het duurde lang voordat de eerste uitslagen vielen, maar daarna liep SISSA snel uit naar 4-1 en een uiteindelijke 6-4 winst. Alle partijen overziend was het echter wel degelijk spannend.

Sipke Ernst had vooruitgespoeld tegen Nikolas Lubbe met remise als resultaat.Het begon met twee tegenvallers. Iozefina Paulet liet een combinatie met Pxd3 toe, die haar een pion kostte en uiteindelijk de partij. En Joris Brenninkmeijer opperde dat hij een pion had ‘weggeblunder’. Dat was zo. Hij verloor de a-pion en dat presentje liet Jorden van Foreest zich goed smaken. Jorden wikkelde af aar een dame-eindspel met nog steeds die pion meer en won dat eenvoudig. Achteraf waren beiden het over eens dat het op het blundermoment gelijk stond. David Slagter speelde een keurige remise tegen Nick Maatman. Dit werd echter gevolgd door weer een tegenvaller. Joost Wempe had Ivo Maris in de tang, maar kon de juiste winstweg niet vinden. In die fase was Ivo het handigst en toen de rookwolken waren opgetrokken restte een nul. Jasper Geurink had ondertussen wat problemen te verwerken met vrije a- en c-pion van Hing Ting Lai tegenover zich. mogelijk had Jasper zich op de 36e zet nog kunnen redden, maar zoals het nu ging lukte dat niet. Dat was de 5-1 voor SISSA. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.