Schaakfestijn op Slot Schaesberg

Op zondag 26 maart organiseert Schaakvereniging Schaesberg het Schaaksfestijn op Slot Schaesberg. Er zullen diverse schaakactiviteiten plaatsvinden in en om het nieuwe bezoekerscentrum van Slot Schaesberg. Het Schaakfestijn wordt om 12:00 uur geopend door burgemeester Vlecken van Landgraaf en voorzitter Van Amerongen van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Zes Nederlandse topschaaksters zullen de verschillende activiteiten verzorgen. Het Schaakfestijn is voor iedereen gratis toegankelijk.

Om 12:00 start het programma en het duurt tot 17:00 uur. Iedereen die interesse heeft in de schaaksport mag in de loop van de middag binnenlopen en aan de verschillende activiteiten meedoen. Het is voor alle leeftijden; voor huisschakers en voor ervaren clubspelers. Vooraf aanmelden is niet nodig. Er wordt een simultaan gegeven waarbij nieuwe spelers kunnen starten zodra er een bord vrij is. Daarnaast kunnen er snelschaakpartijen worden gespeeld tegen topschaaksters en er kunnen eigen partijen worden geanalyseerd met een topspeelster. Nederlands kampioene Anne Haast verzorgt schaaklessen voor de jeugd.

Naast het hoofdprogramma zijn er diverse andere activiteiten. Er is een tentoonstelling van schaakkunst van een lokale kunstenaar en een tentoonstelling van schaakpostzegels. Er zullen demonstraties zijn van Xiangqi en Shogi, resp. Chinees en Japans schaak.

Voor meer informatie zie www.svschaesberg.nl.

Het Schaakfestijn op Slot Schaesberg wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Landgraaf, de Stichting Slot Schaesberg, de Stichting Abel, de Stichting Raifeissen U.o.W., de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, het Fonds voor Sociale Instellingen en Petit Verbindt.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.