11e BPB Limburg Open wordt de sterkste ooit

Het BPB Limburg Open in Maastricht is alweer toe aan haar elfde editie. Het is nog zo’n 6 weken wachten op het Pinkstertoernooi, maar het belooft de sterkst bezette editie in de geschiedenis van het toernooi te worden. Dit jaar is er ingezet op een vierlandenstrijd met spelers uit 4 landen in de top van het deelnemersveld. Zo zijn onder anderen de Engelsman Matthew Sadler (2671), de Fransman Christian Bauer (2630) en de Duitser Sebastian Bogner (2581) aanwezig op het toernooi. De Nederlandse afvaardiging zal worden geleid door Ivan Sokolov (2628), Nederlands kampioen van 1995. Ook de Groningers Sipke Ernst en Jan Werle hebben hun komst in Maastricht al toegezegd.

Het BPB Limburg Open is zoals vanouds ook populair onder veel andere titelhouders en jeugdspelers. Zo is de top van de Nederlandse schaakjeugd al vroeg ingeschreven voor het toernooi. De Nederlands jeugdkampioen en de nummer 3, respectievelijk FM Hing Ting Lai en IM Thomas Beerdsen, hebben zich al gemeld op de deelnemerslijst. Hetzelfde geldt voor de Limburgse FM Max Warmerdam (5e) en de nog titelloze Ruud van Meegen (4e). Ook de Nederlands kampioen Onder-15 FM Liam Vrolijk heeft zich al in de subtop van het deelnemersveld gemeld.Het Open Kampioenschap van Limburg zet naast een zeer sterk deelnemersveld ook dit jaar weer in op een uitgebreid aanbod aan nevenactiviteiten. Zo worden de bovenste 10 borden gespeeld op een livebord en worden deze direct voorzien van commentaar door IM Stefan Kuipers. Hij weet op interactieve en geestige wijze de strategie van zowel de witte als de zwarte stukken uit te leggen. Wanneer spelers ook hun éigen strategie nog eens uitgelegd willen krijgen, zijn hiervoor GM Zhaoqin Peng en FM Frank Erwich beschikbaar in de toernooizaal. Voor het opdoen van volledig nieuwe ideeën en schaakmateriaal is de stand van Schaakwinkel Het Paard het gehele weekend aanwezig.

Het BPB Limburg Open wordt elk jaar in het Pinksterweekend gehouden en is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste schaaktoernooien van Nederland met bijna 500 deelnemers. Omdat Pinkstermaandag gebruikt wordt als speeldag, kunnen er 7 rondes worden uitgesmeerd over 4 dagen. Hierdoor is er voor, tussen en na de partijen genoeg tijd om te kunnen genieten van de Limburgse heuvels of de binnenstad van de mooiste stad van Nederland, Maastricht. Door veel spelers wordt Pinksteren daarom sinds jaar en dag gebruikt voor een leuk schaaktoernooi, met het excuus van een weekendje weg. Of andersom.

Het 11e BPB Limburg Open wordt dit jaar gehouden van 2 t/m 5 juni. Meer informatie vinden en inschrijven kan op www.limburgopen.nl.

Over BPB Limburg Open

Woonachtig in Maastricht.
Webmaster Limburgse Schaakbond.
Lid organisatieteam BPB Limburg Open, Maastricht
Erevoorzitter Limburgse Schaakbond
Lid van Verdienste KNSB
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.