Groningse GM’s naar Maastricht

Het BPB Limburg Open staat erom bekend dat het veel deelnemers vanuit vreemde oorden brengt. Belgen, Duitsers, Fransen, Zwitsers en nog veel meer nationaliteiten zijn elk jaar aanwezig op het toernooi. Op dit moment, met bijna 300 ingeschreven deelnemers, staan er reeds 13 nationaliteiten op de deelnemerslijst. Maar ook vanuit Nederland komen de spelers van heinde en verre naar het zuiden om het leukste schaaktoernooi van Nederland te spelen. Onder hen ook de Groningse Grootmeesters Sipke Ernst en Jan Werle.

Sipke is een vaste deelnemer aan het toernooi die inmiddels net zo bij het toernooi hoort als de stukken waarmee wordt gespeeld. In 2009 rook hij voor het eerst aan het toernooi, waarna hij vervolgens vanaf 2011 onafgebroken heeft meegedaan. Dat het toernooi niet makkelijk te winnen is, is bij Sipke bekend. Want hoewel hij al jaren een zeer gerespecteerd grootmeester is, heeft hij in zijn edities het toernooi 2x als gedeelde winnaar afgesloten. Hij zal gebrand zijn om dit jaar de solo-overwinning op zijn naam te schrijven en daarbij maakt het hem niet uit dat we naar de sterkst bezette editie ooit toe gaan.

Sipke zal onder anderen concurrentie krijgen van zijn ploegmaat GM Jan Werle. Beide spelers zijn actief in de Meesterklasse voor Groninger Combinatie en kennen elkaar daardoor goed. De 33-jarige Werle zal dit jaar zijn eerste BPB Limburg Open meemaken en we doen er alles aan om ook van hem een terugkeerder te maken. Het gebruikelijke recept? Een groot maar vooral ook gezellig toernooi met een relaxed speelschema waarbij je ook nog van de wijde omgeving kan genieten.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.