Hugo ten Hertog wint 14e Hans Sandbrink Memorial

Records! Dat is wel de rode draad van het 14e Hans Sandbrink Memorial. Een recordaantal deelnemers, historisch sterk, voor het eerst dat een medaillewinnaar ontbreekt bij de prijsuitreiking, etc. En gelukkig heeft niet het deelnemersveld, maar ook de organisatie ervan genoten. Het was mooi.

Gelukkig blijft ook veel bij het oude. Het is inmiddels 15 jaar geleden dat Hans overleed, maar de wijze van herdenken is hetzelfde gebleven. Een rapidtoernooi waar hij graag aan had meegedaan, dus gezellig (er mag gelachen worden) maar ook sterk. Aandacht voor het hele deelnemersveld, en dus toepasselijke prijzen voor sterk en minder sterk. En duvel aan de bar. Veel deelnemers hebben Hans niet gekend, maar begrijpen waar het toernooi om draait.

Een van die deelnemers is Hugo ten Hertog. Op papier favoriet, maar met 6 spelers boven de 2300 was winnen niet eenvoudig. En na een remise moest hij in de achtervolging op de furieus gestarte Tim Lammens (5 uit 5). De onderlinge won hij, daarna nog een en toen had hij 6,5 uit 7. Xander Wemmers moest al eerder in de achtervolging. De Oude Meester verloor van een nog oudere meester, de grote Tuuk, en zijn 5 uit 5 daarna was ‘slechts’ goed voor zilver. Derde werd debutant Vincent Diepeveen. Akkoord, ondergetekende had hem in ronde 6 kunnen stoppen, maar prijzen aan mezelf uitreiken kan natuurlijk niet. Alleen had iemand Vincent moeten zeggen dat hij prijs had, want nu bleven we met een medaille zitten.

Zoals gezegd gaat het bij het HSM niet alleen om de top. Zo worden bijzondere prestaties altijd beloond, zoals de overscore van (halve) Moiranees Daan Schonberger, de puike prestatie van oud- en toekomstig Rode Loper David Knight, de toppositie van ‘ik wil niets van de prijzentafel’ OZU’er Tuuk, de grootse score van Keresiaan Marijn Otte en het geweld van halve Keresiaan Tim Lammens. En natuurlijk de traditionele fles voor wedstrijdleider Marc Jongerius.

Dat zijn nog reguliere prijzen, wat niet gezegd kan worden van (houd u vast) het sauspistool voor Jaap, de selfiecards voor Mark, de radiokoffer voor Leo, de smileybel voor Rolf, het badeendje voor Guus, het reislabel voor Miguel (nice speech, my friend!), de tas voor Marijke, het boek voor Joske (van Hans geweest!), de bananenbox voor Jan Maarten, de Star Wars beker voor Ed, de recyclebin voor Michel, het vergiet voor Bas, het badschuim voor Wim, de lulkoek voor Alwin, de minikaartjes voor Lukas en het glas voor Tjerk. Zo, dat is eruit. Dit keer een volledige lijst, uitleg is beschikbaar op verzoek. Een aantal traditionele prijswinnaars zijn in 2018 vast wel weer aan de beurt. De eerste aanmelding voor dat jaar is trouwens binnen! Lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.