Toen waren er nog vier…

… koplopers. Rosa Ratsma moet afhaken na een nederlaag tegen medekoploopster Zoya Schleining.

De eerste treffer komt vandaag op naam van Jaap de Jager. We hebben het maar niet over de ultieme IM-norm, maar 3 uit 4 is voorlopig een overscore op de gewenste 6 uit 9. En Jaap is gebrand op de zege, want hij haalt een scherpe Benkö van stal. Filip Boe Olsen speelt de opening aanvankelijk modern (5. f3) en goed tegen, maar vanaf zet 16 ontglippen hem drie matige zetten en neemt Jaap het initiatief volledig over.

De jonge Deen moet dan noodgedwongen zijn dame geven tegen toren en paard. Misschien nog geen ramp, maar zijn koning staat niet veilig en Jaaps dame beheerst het bord. Technisch sterk rondt Jaap het af.

Zoya Schleining tekent voor het volgende punt. De openingsbehandeling is niet spectaculair, maar haar positiespel des te meer. Rosa Ratsma steekt veel tijd in een sluitende verdediging, maar het Duitse loperpaar is moordend.

En dan de andere HWP-er Babak Tondivar. Hij speelt tegen de Fin Toivo Keinänen (ik heb steeds Toivonen in mijn hoofd, maar dat is dan weer een Zweed) en hij brengt met 18. Lxg7 een heus nieuwtje.

Lees hier verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.