Belangrijke overwinning

In de derde ronde van de Meesterklasse stond het cruciale duel tussen MuConsult Apeldoorn en Groninger Combinatie op het programma. Beide teams stonden nog op nul matchpunten en waren gebrand op de overwinning. Groningen speelde met vier grootmeesters, maar daar stond tegenover dat de Apeldoornse topspelers het recente toernooi in Hoogeveen domineerden. Het werd een zeer spannende wedstrijd waarin het alle kanten op kon.

Nico Zwirs opende de score met een lekkere aanvalspartij tegen Jan Baljé. In een stelling met geïsoleerde d-pion leverde de thematisch opstoot d4-d5 al snel winnend voordeel op en het dameoffer op het laatst was leuk voor de fans. Thomas Beerdsen kwam zeer ongelukkig uit de opening tegen Maurice Schippers en kwam al snel verloren te staan. Met enig kunst- en vliegwerk wist onze man zich er nog uit te wurmen en met remise te ontsnappen. Tussenstand 1,5-0,5 voor Apeldoorn.
Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.