Pathena Rotterdam redt het niet tegen kampioen Kennemer Combinatie

Vol optimisme togen we richting Haarlem. Kennemer had uit de eerste twee wedstrijden slechts één punt gescoord, dan moesten we kans hebben. Bij ons ontbrak Ftacnik en bij hen van Wely vanwege het Europees kampioenschap landenteams op Kreta. In de mooie schaaktempel, het denksportcentrum Haarlem, was alles in gereedheid voor een goede strijd. Bij het zien van de opstellingen en kijkend naar de (gemiddelde) rating zouden we licht in het voordeel zijn. De werkelijkheid hield zich niet aan de prognoses. Het volledige middenblok, wat vaak zo belangrijk is voor succes, liet het vandaag afweten. Met zes nullen van bord twee tot en met zeven, was de nederlaag een feit. Gelukkig stonden daar vier zeges aan de andere borden tegenover. Met 4-6 gaan we richting volgende ronde tegen SISSA. ( 25 november).

Langs de borden: (onze spelers met wit aan de oneven borden)

1.Dimitri Reinderman speelde een “mooie “ partij, geschikt voor een schoonheidsprijs(?). Hij wist wel raad met de slavische opbouw van Miguoel Admiraal. De zet d4 gaf al beslissend voordeel wat professioneel werd uitgebouwd. Met een pionoffer kreeg hij een sterke aanval en de open g-lijn. Als eerste gingen hier de stukken in de doos na Dd8.

2.Kevin Nguyen had het zwaar tegen David Klein. Tegen de Réti verdedigde hij zich met een Koning Indische opbouw. Hij kwam gedrukt te staan, had te weinig ruimte, hetgeen resulteerde in pionverlies. Dat besliste, nadat nog een pion verdween, de partij.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.