HMC Calder bekert verder!

Na twee seizoenen zijn we eindelijk weer eens de eerste ronde doorgekomen in de beker! We namen revanche op de Stukkenjagers, waar we in 2015 nog van verloren.
We zouden aantreden met ondergetekende, Jeroen Bosch, Geert van der Stricht en Rob Schoorl. Geert was echter behoorlijk vast komen te zitten in de ring rond Antwerpen, en moest noodgedwongen zijn rode rugnummer inwisselen voor de rode lantaarn. Hij kwam in de verkeerde bus terecht en op een gegeven moment was een OTL (Over Time Limit) niet meer te vermijden. Gelukkig was Joris Broekmeulen beschikbaar, die interne competitie tegen Pierre zou spelen. Gelukkig ging Pierre ook akkoord, die hiermee een belangrijke aandeel in de winst had!

Zoals wel vaker de laatste tijd zette ik de turbo erop, en dit resulteerde in een snelle 1-0. In een gesloten Franse stelling speelde Mees van Osch iets teveel mee op de koningsvleugel, en verdedigde vervolgens onnauwkeurig. Zie beneden maar hoe ik dat zo snel geflikt had.
Twan Burg – Mees van Osch 1-0

Jeroen Bosch was helemaal in zijn element. SOS-variantje, rustig de druk opvoeren, al zijn stukken optimaal neerzetten om het vervolgens haarfijn af te ronden. Een partij om je vingers bij af te likken! Speel hem hieronder na en je hebt gegarandeerd een mooie avond!
Jeroen Bosch – Lars Vereggen 1-0

Joris speelde ook een prima partij. In het Scandinavisch stond hij volgens mij iets minder, maar tamelijk solide. Het kostte zijn tegenstander Nick Bijlsma veel tijd om een goed plan te vinden. In tijdnood besloot Nick Bijlsma maar te gaan offeren, maar Joris rekende alles koeltjes uit en stond toen een toren voor. Joris luisterde naar het advies van Jeroen om remise aan te bieden, maar na nog een laatste fijne berekening haalde hij toch maar de winst binnen. Herbeleef hieronder de zinderende slotfase.
Nick Bijlsma – Joris Broekmeulen 0-1

Rob op bord 3 had dus heel wat te genieten met al die puike partijen om hem heen. Zijn eigen partij kwam niet echt uit de verf. Al moet gezegd worden dat Herman Grooten een sterke positionele partij speelde. Zelfs een beetje tijdnood bracht hem niet aan het twijfelen.
Een regelmatige 3-1 overwinning dus, waarmee we met veel vertrouwen de volgende ronde in kunnen gaan!

Lees het verslag op de HMC-site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.