SISSA – BSG 6,5-3,5

Het verslag van de Meesterklassewedstrijd SISSA-BSG liet even op zich wachten, omdat het invoeren van de partijen door SISSA wat tijd vergde. Nu dat gedaan is, schreef Ton van der Heijden (BSG) onderstaand verslag, met partijfragmenten.

Na twee en een half uur (trein)reizen kwamen we (Henk, Ewoud, André en ondergetekende) aan op de plaats van bestemming. De zeven andere BSG’ers kwamen op eigen gelegenheid. Dat Li op een ov-fiets aankwam vond ik wel weer een mooie actie. Thomas maakte weer indruk door op het laatste moment binnen te stormen. Als teamleider had hij weer de nodige organisatieperikelen opgelost. Grote klasse. We speelden deze wedstrijd in het denksportcentrum, genoemd naar de legendarische schaker/dammer Jannes van der Wal.
Ergens in het gebouw hing een vergeelde krant waarin teruggeblikt werd op de bijzondere, maar korte levenswandel van deze markante Groninger. Ik zou adviseren om dit bijzondere krantenartikel een mooie prominente plek te geven en niet ergens in een gang te laten vergelen. Zo’n krantenartikel drukt je wel weer met de neus op de feiten. Wat gaat de tijd toch snel. Het is alweer meer dan 20 jaar geleden dat Jannes overleden is, op slechts 39-jarige leeftijd. Zoals bij de ingang van het denksportcentrum stond aangegeven wordt het centrum niet alleen maar gebruikt voor het schaken, maar ook door de beoefenaren van de vechtsport Taekwondo. Bij het betreden van de speelzaal had ik het idee dat daar nog net voor een wedstrijd taekwondo was gespeeld. Niet een bepaald aangename geur (hetgeen me deed denken aan die vreselijke gymlessen op de middelbare school) om een aantal uren in te vertoeven. Was het daarom dat BSG zo slecht speelde? BSG was gewoon bedwelmd die middag anders zou ik de grote nederlaag niet kunnen verklaren.
Het werd in ieder geval een zware middag voor BSG tegen het jeugdige SISSA.

Lees verder op de website van BSG, met partijen en analyses.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.