Oud-wereldkampioen schaken Anand daagt Haagse politiek uit

Op dinsdag 30 januari 2018 kan de Haagse politiek zijn strategische inzicht toetsen in een schaaksimultaan met oud-wereldkampioen Viswanathan Anand. De grootmeester uit India neemt deel aan het Tata Steel Chess Tournament en is bereid gevonden om twee dagen later af te reizen naar Den Haag. Daar zal hij de 12e editie van de Torentje Schaak Simultaan spelen. Dat is de traditionele Haagse ’afterparty’ van het Tata Steel Chess Tournament, waarbij oud-parlementariërs, Kamerleden, parlementair journalisten en parlementair medewerkers het in de Statenpassage van de Tweede Kamer opnemen tegen een van de grootmeesters uit het ‘Wimbledon van het schaken’. Anand (1969) staat momenteel achtste op de wereldranglijst en heeft het Tata Steel Chess Tournament tot nog toe vijf keer weten te winnen. Dat record deelt hij met wereldkampioen Carlsen. De openingszet van de Torentje Schaak simultaan wordt verricht door de voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Arib.


Foto (rechtenvrij) van Torentje Schaak simultaan 2017 (met Wesley So).

De 80e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 12 tot en met 28 januari 2018. In het kader van Tata Steel Chess On Tour spelen de Tata Steel Masters op woensdag 17 januari in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum en op woensdag 24 januari in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Alle speeldagen, zowel die in Wijk aan Zee als die in Groningen en Hilversum, zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.