Groninger Combinatie – LSG Intellimagic 4-6

Wat de eerste uren nog een spannende wedstrijd leek te worden – tussen de twee teams met de hoogste gemiddelde rating in deze ronde en met licht optimistische vooruitzichten – stortte op een gegeven moment helemaal in. Het begon met drie remises. Daan Brandenburg zag al snel een solide witte stelling tegenover zich zonder zwaktes en nam daarom genoegen met remise. Mogelijk was dat bij doorspelen ook gebeurd. Het stukoffer van Eelke Wiersma was niet bedoeld als winstpoging, maar om remise te forceren. Daar kon Jan Werle niet aan ontkomen. Joost Wempe stond een geofferde kwaliteit voor en heeft enige momenten goede winstkansen gehad. Na de doorbraakzet 21.e5 zijn die kansen waarschijnlijk voorbij. Niettemin voelt ook hier de remise wat snel aan, temeer daar een paar borden in moeilijkheden waren gekomen. Joris Brenninkmeijer overkwam het ergste van deze middag. Eerste cruciale moment was na b6 van Jelmer Jens. Kon Joris niet op a8 slaan? Zou hij Txd7 gemist hebben? Nog niet zoveel aan de hand, maar de slotzet van Jens Tf1 maakte een voortijdig einde aan de partij. Erik Hoeksema zag zijn c-pion van het bord verdwijnen en misschien had Maurice Schippers van de b-pion moeten afblijven, maar zoals het nu ging waren dit ook twee verliespunten.

Lees verder hier een kort verslag op de website van Groninger Combinatie.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.