Persbericht Chess Connects Us 2018

De 4e editie van de jaarlijkse Global Chess Festival (GCF) zal op zaterdag 13 oktober plaatsvinden in Boedapest in de adembenemende locatie van de Hongaarse National Gallery. Net als in voorgaande jaren zal een breed scala aan activiteiten worden georganiseerd, allemaal met schaken als hoofdthema. “Onze missie is niet veranderd”, zegt Judit Polgar, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het Global Chess Festival. “Het Global Chess Festival promoot de 1000 gezichten van schaak over de hele wereld. We streven ernaar om de schoonheid van schaken tegen 2025 te delen met 5 miljoen mensen om op de dag van het festival contact te maken en te genieten van schaakgerelateerde activiteiten. De kracht van schaken verbindt mensen.”

Meer dan 120 landen hebben zich al aangesloten bij de schaakkaart, die kan worden bekeken op de volgende link: www.globalchessfestival.com/chess-connects-us/chess-map. De GCF wil de schaakkaart uitbreiden met meer landen, evenementen en individuen er verbinding mee maken. De GCF gelooft sterk dat schaken een sport, een ervaring, een educatieve methode en een speciale verbinding, een gemeenschappelijke taal is. “De passie voor het spel is de link tussen generaties die zowel jong als oud doorzettingsvermogen, logisch denken en respect leren “, zegt Judit Polgar.

Aangezien de 4e editie van het Global Chess Festival zal worden gehouden in de Hongaarse National Gallery, zijn de organisatoren van plan om de sterke band tussen kunst en schaak te benadrukken.
De connectie tussen schaken en kunst, een van de hoofdthema’s van het 2018 festival, werd gekoesterd door gerenommeerde schakers en artiesten. Geniet van een korte verzameling beroemde
citaten:
“Voor mij zijn kunst en schaken nauw verwant, beide zijn vormen waarin het zelf schoonheid en expressie vindt.” (Vladimir Kramnik)

“Schaken is alles: kunst, wetenschap en sport.” (Anatoly Karpov)

“Ik ben tot de conclusie gekomen dat alle artiesten niet allemaal schakers zijn schakers zijn artiesten. “(Marcel Duchamp)

“Schaken is de kunst die de wetenschap van de logica uitdrukt” (Michail Botvinnik)

In een volgend persbericht zullen we meer informatie onthullen over het programma van het 4e Global Chess Festival. Bezoek onze website voor meer informatie: www.chessconnectsus.com.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.