Jonge talenten geven direct hun visitekaartje af..

De nummer één in het veld is de jonge Nahil Sarin en hij zag op het topbord hoofdsponsor Roel Piket de eerste zet uitvoeren (d4) voor tegenstander Max Kerkvliet (achter zijn arm nog wel iets van Max te zien, hahaha). Als een echte sponsor stond hij voor de vlag van zijn bedrijf zodat de fotograaf die vol in beeld kreeg.

 

Omdat Nahil die vrijdag de 13de ook nog zijn veertiende verjaardag kon bijschrijven kreeg hij een presentje (met de complimenten van DGT; een schaakklokje). Niet veel later noteerde Nahil zijn eerste volle punt.

Al in de eerste ronde van die Leidse Chess Tour lieten de jongeren in het deelnemersveld van zich horen (lees: zien). Aan de live borden zagen we de Europees kampioene tot zestien jaar Anna-Maja Kazarian een fraaie plusremise maken tegen titelkandidaat Chanda Sandipan.

Toen ik haar vertelde dat ze daarmee op koers lag voor de toernooizege lachte ze dit weg en vertelden haar omstanders dat ze in feite nu op koers ligt voor een GM-norm.  Swah, we zullen het wel zien, maar een fraaie score is het wel. Ook GM Dusan Popovic kwam niet verder dan een puntendeling tegen ‘local hero’ Jip Damen, maar hij kon nog als excuus opvoeren dat hij een half uur voor zijn partij van Schiphol kwam. Lees verder…

Foto’s: afkomstig van website LCT

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.