Olympiadeteams bekend

De teams die Nederland zullen vertegenwoordigen op de Olympiade zijn bekend. De opstellingen zijn gepubliceerd op de Facebookpagina van de organisatie.

Het team voor het open toernooi bestaat uit Anish Giri, Nederlands kampioen Sergei Tiviakov, Erwin L’Ami, Loek van Wely en Jorden van Foreest. De coach is een verrassing: de Duitse grootmeester Jan Gustafsson, bekend van Chess24.

Het vrouwenteam bestaat uit de beste 5 speelsters van het NK van een paar weken geleden: 14-voudig Nederlands kampioen Zhaoqin Peng, Tea Lanchava, Rosa Ratsma, Anne Haast en Iozefina Paulet. Bondscoach bij de vrouwen is, net als vorig jaar, de Spaanse grootmeester Roberto Cifuentes Parada.

Rosa debuteert in het Nederlands team. Voor Tea is het de tweede keer dat ze Nederland vertegenwoordigd in haar geboorteland Georgië. In 1999 speelde ze in het Nederlands team op het Europees kampioenschap in Batumi, waar nu ook de Olympiade wordt gehouden.

Het Duitse vrouwenteam heeft een klein Nederlands tintje met de half-Nederlandse WGM Sarah Hoolt.

De 43e Olympiade vindt plaats van 23 september tot en met 6 oktober, zoals gezegd in Batumi aan de Zwarte Zee.

De coach van het Belgische team is Luc Cornet, ook bekende in Nederlands Limburg als speler van DJC Stein en als arbiter. Ziet iemand nog meer spelers en coaches met een Nederlandse link?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.