Schaaksimultaan in historisch MuZEEum

Op een zonnige vrijdagavond 3 augustus jl., de avond voor de opening van het 22e HZ-schaaktoernooi 2018, is de traditionele schaaksimultaan voor de eerste keer gehouden in de fraaie historische pronkzaal van het Zeeuws Maritiem Museum aan de Nieuwendijk in Vlissingen. Onder de ogen van de familie Lampsins, vereeuwigd aan de fraaie wanden sierende schilderijen, trad de winnaar van het HZ-toernooi 2017, grootmeester Eduardo Iturrizaga Bonelli uit Venezuela, aan tegen 20 Zeeuwse schakers. Hij versloeg allen.

Deelnemers en toeschouwers genoten van het schaken, de wonderschone locatie en het fraaie uitzicht over de jachthaven, de loodshaven en de Westerschelde. Een treffender voorbeeld van een verbinding van een schaakevenement met historie en Zeeuwse kenmerken als wind, water en zon, zoals de provincie Zeeland, een belangrijk sponsor van het toernooi voorstaat, is haast niet denkbaar.

Carl Schoor

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.