Thomas Beerdsen prolongeert Open Arnhemse en OSBO-titel

Thomas Beerdsen ontvangt de beker van mede-organisator Erik Wille.

Bij de start van de slotronde gingen Thomas Beerdsen en Nico Zwirs met 4,5 punt aan de leiding. Achter hen volgden Ruud Janssen, Jeffrey van Vliet en Stefan Bekker op een vol punt achterstand. In de slotronde kregen Janssen tegen Beerdsen en Van Vliet tegen Zwirs met wit de kans om de achterstand ongedaan te maken.

In het duel tussen Janssen en Beerdsen kwam de Apeldoorner op bekend terrein, terwijl Ruud Janssen het achter het bord moest verzinnen. Dat kostte hem zeeën van tijd. Na kwaliteitswinst verzilverde Thomas Beerdsen zijn voordeel. Nico Zwirs leek tegen Jeffrey van Vliet ook op weg naar zijn vijfde zege. In een lastig dame-eindspel met twee pluspionnen wist Nico Zwirs niet de goede afwikkeling te vinden. Met paard en vrijpion tegen loper was winst niet meer mogelijk. Zo eindigde Zwirs op 5 punten een half punt achter zijn teamgenoot.

Heel spannend slotduel tussen Jeffrey van Vliet (rechts) en Nico Zwirs (links).

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.