Inschrijving Schaakfestival Groningen 2018 geopend!

De Olympiade is nog bezig, we mogen nog schaken in Hoogeveen, maar toch alvast een bericht uit Groningen. De inschrijving voor het Chess Festival Groningen 2018 is geopend. Als u op de gele banner rechts bovenaan de website klikt, wijst de rest zich vanzelf.

Toch nog wat aanvullende info: Het toernooi begint op zaterdag 22 december en duurt tot en met zondag 30 december. Zoals gebruikelijk is de eerste kerstdag, dinsdag 25 december, een vrije dag. Het Open Toernooi bestaat uit 9 ronden Zwitsers. Op zondag 23 december vinden twee ronden plaats op één dag. Nadere informatie over het speelschema, en bijvoorbeeld het tijdstip van registratie op de openingsdag, vindt u onder de balken bovenaan deze website.

De A-groep is voor schakers met een rating hoger dan 2000, de B-voor schakers met een rating lager dan 2100 en hoger dan 1600. Als je over verschillende ratings beschikt, bijvoorbeeld FIDE en KNSB, geldt in principe de hoogste. Als u een rating hebt tussen de 2000 en 2100, kunt u dus kiezen aan welke groep u deelneemt. De C-groep is voorschakers met een rating onder de 1700. Ook hier geldt: heeft u een rating tussen de 1600 en 1700 dan kunt u kiezen in welke groep u speelt. De organisatie heeft de vrijheid om bijvoorbeeld jeugdtalenten in te delen in een hogere groep dan waar ze op basis van hun rating recht op hebben, al zal dit slechts bij hoge uitzondering gebeuren.

Benieuwd over de concurrentie of over deelname van vrienden of bekenden? De deelnemerslijst vindt u rechts bij de categorieën, en wordt regelmatig geupdate. Niet lang na uw inschrijving zal ook uw naam verschijnen op deze lijst.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen alleen voor óf na kerst te schaken, in de zogenoemde Vierkamp of Compact Groep. Informatie over de indeling en data vindt u ook onder de balken bovenaan de website.

Ook dit jaar is dankzij de extra festiviteiten de rol van deelnemer goed te combineren met die van toeschouwer of vakantievierder. Over de precieze invulling van de extra festiviteiten, zoals After Chess, de jaarlijkse match (University Challenge) en het Studententoernooi, volgt nadere informatie op onze website, Facebook en Twitter.

We zien u graag aan het eind van het jaar in Groningen,

De organisatie van het Chess Festival Groningen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.