Boekpresentatie in MEC

Boekpresentatie Thinkers Publishing in het MEC

Op vrijdag 2 november zal uitgeverij Thinkers Publishing twee nieuwe boeken in het Max Euwe Centrum presenteren. Tex de Wit is de spreekstalmeester.

U bent van harte welkom van 16.30-18.00 uur in het MEC. De toegang is gratis.

Paul van der Sterren: Koningen van het schaakbord
In dit boek neemt Paul van der Sterren de geschiedenis van het wereldkampioenschap schaken onder de loep. Hij begint daarbij, ver voor de tijd dat de term ‘wereldkampioen’ zelfs maar was bedacht, bij François-André Philidor, de legendarische kampioen van de achttiende eeuw en hij eindigt pal voor de aanstaande match tussen Magnus Carlsen en Fabiano Caruana. Onderweg komen de diverse ontwikkelingen aan bod die het schaakspel in die tijd heeft doorgemaakt en die iedere nieuwe kampioen en zijn tijd een eigen gezicht hebben gegeven. Een selectie van de beroemdste partijen van al deze topspelers mag natuurlijk niet ontbreken in een dergelijk overzicht en zo is het boek tegelijk een lees- en een studieboek, waarin iedere schaakliefhebber iets van zijn gading zal kunnen vinden. Van Philidor tot Carlsen (of wordt het Caruana?), in die tijd moet er toch heel wat gebeurd en veranderd zijn. Maar wat eigenlijk? Lees het in dit boek of geniet gewoon van de vele prachtige partijen die in de loop der tijden gespeeld zijn door de grootsten onder de schakers, de koningen van het schaakbord. Het boek (270 pagina’s) met handtekening is voor € 24,95 te koop.

 

Van Herman Grooten is onlangs een nieuw deel van zijn openingsserie uitgekomen: Begrijp wat je doet: deel 2, Damegambiet structuren. Uitgangspunt is de rubriek van Herman in Schaakmagazine, maar in deze serie gaat hij veel uitgebreider op de materie in. Grooten vertelt over de achtergronden van de openingen en zet de voornaamste pionnenstructuren, plannen en ideeën op een rij. Alles met het doel om het begrip en inzicht van deze openingen te vergroten, wat voor een gemiddelde clubschaker nuttiger is dan ‘zetjes uit het hoofd leren’. In dit boek komen de vele varianten van het Damegambiet (1.d4 d5) aan bod. Het boek (240 pagina’s) met handtekening kan men voor € 20,00 aanschaffen.

De auteurs, IGM Paul van der Sterren en IM Herman Grooten, zullen aanwezig zijn om iets uit hun boeken te laten zien, vragen te beantwoorden en te signeren.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.