Meet and Greet met topschaker Anish Giri in Alkmaar

Schaakliefhebbers kunnen op dinsdag 8 januari in Alkmaar de beste schaker van ons land ontmoeten. Dan komt grootmeester Anish Giri naar theater De Vest in Alkmaar. Giri is de nummer vijf van de wereld en bereidt zich momenteel voor op de 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament, dat op 11 januari begint. Giri wordt op 8 januari vergezeld door grootmeester Jorden van Foreest, die dit jaar zijn debuut maakt in de Tata Steel Masters. Ook schaakexpert Hans Böhm en toernooidirecteur Jeroen van den Berg zijn van de partij. Schaakliefhebbers kunnen tijdens de meet and greet ook achter het bord plaatsnemen om een partij te spelen tegen Giri, Foreest of Böhm.

Het evenement is voor iedereen vrij toegankelijk en vindt plaats van 10.30 uur tot 12.30 uur op dinsdag 8 januari. Theater De Vest bevindt zich op het Canadaplein in Alkmaar (Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar). Op woensdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters op deze locatie hun 5e ronde.

De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 11 tot en met 27 januari 2019. Traditiegetrouw zijn er ook weer twee Chess On Tour evenementen. Op woensdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters de 5e ronde in Theater de Vest in Alkmaar en op woensdag 23 januari spelen ze de 10e ronde in de Pieterskerk in Leiden. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.