Kennemer Combinatie – Charlois Europoort 6 – 4

Kennemer Combinatie won in de tweede ronde met maar liefst 8-2 van de huidige koploper en titelverdediger LSG, maar stond na vijf ronden op de zevende plaats. Nu zijn de schakers uit Haarlem en omstreken terug in het linker rijtje en daar zijn ze tevreden over. De kampioen van 2017 won van de kampioen van 2015. Kopman Loek van Wely verloor echter van Erik van den Doel. Een verslag van Lennart Dek, met een fragment met een mooie eindspelzet.

 

Na een mislukte eerste seizoenshelft zijn alle kampioensaspiraties vervlogen. Een plek in de top-3 is inmiddels het hoogste haalbare. Zaterdag moest hiervoor een eerste stap worden gezet tegen Charlois Europoort.

Toen we ons een decenium geleden probeerden te ontworstelen uit de lagere regionen van KNSB was Charlois jarenlang onze grootste rivaal. Legendarisch is ronde 8 uit klasse 2C in het seizoen 2010-2011 toen beide teams 2300+ op de been brachten in de beslissende wedstrijd. Of ronde 3 in klasse 1B van seizoen 2011-2012 waarin Charlois de inzet zelfs verhoogde naar 2400, maar nipt op 5-5 werd gehouden door een fantastische overwinning van De Joop.

Afijn, genoeg oude koeien. Inmiddels hebben we een aardige reeks tegen Charlois neergezet, mede geholpen doordat ze vaak niet in hun beste opstelling afreizen. Dat was deze keer niet anders. Bord 8 werd leeg gehouden, maar toen dat knelde met de normaspiraties van Jasel was Charlois zo vriendelijk dit om te zetten naar bord 10. 1-0 voor en een vrije dag voor uw reporter. Van de voorsprong konden we niet lang genieten. Liam dacht het nog te kennen, maar dat bleek een net andere stelling te zijn. Een snelle 0 volgde. Ook bij Ilias ging het hard. Een mislukte opstelling kostte materiaal. Ilias probeerde zijn tegenstander nog mee te trekken in het moeras, maar die bleek daar geen behoefte aan te hebben en trok het punt clean over de streep. Gelukkig liet Tyro niet veel later de gelijkmaker noteren. In de hoofdvariant van de Caro-Kann met tegengestelde rokades was hij veel eerder bij de vijandelijke koning. Een mooi en belangrijke overwinning!

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.