Stichting Pathena ondertekenaar ChessMates Charter in Parijs

Pathena Rotterdam heeft in Parijs tijdens het 3e ChessMates toernooi een charter ondertekend samen met de Moermansk Schaakregio en Ile de France uit Parijs. Deze charter verbindt de 3 steden aan elkaar en heeft als doel om op regelmatige basis teamtoernooien te organiseren en naast de 3 deelnemende steden ook andere steden of landen toe te voegen.


Onder het toeziend oog van de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk Pieter de Gooijer en de wethouder van Sport van Parijs tekende namens Pathena voorzitter Marcel Klein dit document. Met dit document is geborgd dat ook de komende jaren jeugdtalenten uit de Rotterdamse Regio en daarbuiten internationale toernooien kunnen blijven spelen en ook zo internationale contacten en vriendschappen blijven opbouwen. Een mooie stap die past in de ontwikkeling van Pathena, want juist de ChessMates uitgangspunten zijn de kern van het bestaan van Stichting Pathena. Zoals het er nu gaat uitzien, zal het volgende ChessMates toernooi in Moermansk gehouden gaat worden. Een fantastische plek voor jeugdschakers om een keer geweest te zijn.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.