31 mei – 2 juni: OKU 2019. Inschrijving geopend.

De inschrijving voor het Open Kampioenschap van Utrecht is geopend! De organisatie is gisteravond bij elkaar geweest en heeft de laatste puntjes op de i gezet. Het inschrijfformulier vind je hier

Het OKU, georganiseerd door SV Paul Keres, is een sterk, gezellige en centraal gelegen weekendtoernooi, van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni 2019, in het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Deelnemers van sterk tot zwak, van jong tot oud en van Utrechts tot buitenlands zijn weer van harte welkom.

Zoals in de afgelopen jaren is er een A-groep (vanaf 1850), een B-groep (tussen 1500 en 1900) en een C-groep (tot 1600). Deze relatief kleine ratingverschillen leveren telkens spannende gevechten op. In deze groepen zijn diverse prijzen te winnen, naast de hoofdprijzen ook ratingprijzen en uiteraard de befaamde schoonheids-, spektakel- en beduvelprijzen. Deze worden onder meer mogelijk gemaakt door New In Chess.

Daarnaast bieden we net als in 2018 de mogelijkheid om in vierkampen te spelen. De rondes voor de vierkamp zijn op vrijdagavond, zaterdagmiddag en zondagmiddag, dus tegelijk met ronde 1, 3 en 6 van het hoofdtoernooi. De vierkampen worden op rating ingedeeld en zijn alleen toegankelijk voor volwassenen.

Veel deelnemers komen met clubgenoten naar het OKU. Om dit te stimuleren is er een teamprijs: de beste score van vier clubgenoten, die zich vooraf als team hebben gemeld, wordt beloond. Het maakt daarbij niet uit of die score in de A-, B- of C-groep is behaald. De inhoud van de prijs wordt later bekend.

Zoals altijd zijn de altijd gewaardeerde boekenstalletjes er weer, evenals live-uitzending op 16 borden, de combinatie met het SGS-kampioenschap en de gelijktijdige SGS-bekerfinale. Het belooft een volle bak te worden tussen 31 mei en 2 juni 2019.

Bovenstaande informatie vind je ook op de  www.paulkeres.nl/oku/

1 Reactie

 1. Avatar
  Jan Jaap Janse 30 april 2019

  Inmiddels 2 GM’s en 4 IM’s op de deelnemerslijst, maar leuker is nog dat de groepen vrij gelijk op gaan qua inschrijvingen. Het wordt een mooi gevarieerd veld.

  Onze inschrijver is aan het verhuizen, maar eerdaags komt er een nieuwe deelnemerslijst online. Laat dit je er niet van weerhouden om in te schrijven!

  Neem voor vragen gerust contact op via oku@paulkeres.nl.

   

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.